STEVEN VAN GUCHT

Proficiat

Steven Van Gucht is de eerste UGent-alumnus van het jaar

Hij speelt een onwaarschijnlijk belangrijke rol in de bestrijding van de coronapandemie en is niet meer weg te slaan uit de media. En nu mag Steven Van Gucht zichzelf de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen.

Lees het volledige interview op Infinitum

📷 Steven Van Gucht - UGent-alumnus van het jaar 2022

“Het doet me echt wel iets, omdat ik me nog altijd thuis voel aan de UGent. Ik ben er uiteindelijk elf jaar actief geweest. Eerst zes jaar voor mijn studies diergeneeskunde en nadien vijf jaar voor mijn doctoraat. Ik heb hier een hele hoop herinneringen. Ik heb veel vrienden gemaakt, mijn eerste lief ontmoet en mijn zoon is geboren toen ik in mijn laatste jaar doctoreerde. Het raakt me dus wel.”

Steven Van Gucht, viroloog en UGent-alumnus van het jaar 2022

STEVEN VAN GUCHT

Uit honderden nominaties door alumni, personeelsleden en studenten van de UGent selecteerde de jury Steven Van Gucht als winnaar. Zijn maatschappelijke impact, heldere communicatiestijl gebaseerd op robuuste wetenschappelijke kennis en weinig polariserende houding in deze uitdagende tijd droegen daartoe bij. Een mooie eerste in wat ongetwijfeld een lange reeks aan bijzondere laureaten zal worden.

Over Steven Van Gucht

Steven Van Gucht studeerde diergeneeskunde aan de UGent en doctoreerde in 2005. Hij is viroloog en laboratoriumhoofd bij Sciensano. Zijn meest memorabele UGent-moment is de dissectie van een sprinkhaan, worm, mossel en rat als eerstejaarsstudent in de Ledeganckstraat.

Meer lezen?

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer informatie